46

A- A A+

Tudom, sok problémát okoz manapság a menza reform, a kicsit más, a megszokottól eltérő íz világ és az ismeretlen alapanyagok. Az új törvények szigorúan szabályozzák azt, hogy hogyan és mit főzhetünk a konyhán. Sok új gabonaféle is megjelent az étlapon, mint például a köles vagy a kuszkusz, a bulgur és az árpa, melyek egészségesek, továbbá mert az adható köretek fajtája és adhatósága (10 napban)is szabályozva lett.

Szintén nagyon szigorúan szabályozták a só és a cukor mennyiségét az elkészített ételekben. Ezt a lehető legszigorúbban ellenőrzik is, mintát visznek a nálunk főzött ételekből és kémiai vizsgálatokat végeznek, a mennyiségek betartása miatt.
Azért hozták ezeket a rendeletek, mert Magyarországon az egészségügyi mutatók nagyon rosszak. Sok a beteg és elhízott ember. Ezeknek a betegségeknek java részét a só és cukor bevitele okozza, ami több mint 20 féle betegségért felelős. Bár a betegségek csak évek múltán alakulnak ki, de

egyik vonzza magával a másikat.

A szabályok betartás mellett igyekszünk, hogy olyan ételeket készítsünk el, amelyek egyszerre egészségesek és finomak is.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

Takács Tímea

élelmezésvezető